- sista stöten för min facebook relation

6.28.2010

Så! Nu fick jag nog.
När jag nu upptäckte att min mormor också skaffat facebook reste jag mig helt sonika upp, hämtade kaffe, satte mig i solen och tände en cigarett; sen funderade jag ett tag på vad facebook egentligen innebär. Att ständigt vara bevakad och att samtidigt känna ett oförklarligt behov av att göra sig hörd är ju två egenskaper som jag avskyr, hur kunde jag fastna i den fällan?
Jo jag ska förklara hur jag fastnade i den fällan.
När jag registrerade mitt facebook-konto någongång 2007/2008 hade jag ingen aning om vad den communityn skulle utvecklas till. Då var det en naturlig övergång från de litet mer ungdomsorienterade sidorna helgon.net och helvetet.org (som båda nu upphört att existera, åtminstone på de domänerna), för att slippa läsa om ständiga tonårsproblem och slippa höra om alla intriger som uppstod på senaste Haga Discot.

I början var facebook väldigt bra, det var många av mina vänner som började gå över och det blev enklare och enklare att samordna evenemang och fester vänner emellan. Sedan började även den enstaka dinosaurien hitta dit, och även om det kändes olustigt att de fick ta så stor del av mitt privatliv, kunde jag ändå glädjas åt att "internet" hade kommit till nya generationer.

Men sedan började det gå utför. En efter en började statusuppdateringarna vackla från intressanta observationer och underhållande anekdoter, till mer och mer irrelevanta och ytliga uttalanden. Detta var ändå inte farligt, för till stor del var detta uttalanden och åsikter yttrade av personer som växt upp i internets offentlighet, det var när 40-taggarna började rulla in som bilden blev mer och mer bisarr.
Redan tidigt in på 2009 började jag fundera på om det inte kunde vara så att personer som inte upplevt denna offentlighet kanske kunde jämnföras med mina egna första, stapplande steg i IRC världen någongång i slutet av 90-talet? Skulle det kunna vara så att erfarenhet av livet helt enkelt inte hade någon väsentlig tyngd när det kom till integritetsfrågor kring detta "nya" medium?

Gång efter gång fick jag känna en stor klump i magen när "vuxna" människor förde sig i konversation på internet på ungefär samma sätt som de förde konversation med varandra på ett fik eller en arbetsplats, dvs. utan någon somhelst eftertanke. Jag kan inte klandra dem för det, de har aldrig behövt tänka på att alla kan se vad som sägs och att den lagras på cachade servrar runtom på jorden, men nu när "livsråden" och de hemska familjeinsikterna (Ja! jag menar er sjuka jävlar som helt plötsligt tycker att det inte bara är ok att kompromissa eran egen integritet utan även era barns och samboendes integritet!) började bli ett dagligt inslag, började min själ att blöda.

Jag kom fram till att för att hindra att denna cancersvulst på integriteten skulle attackera mitt privatliv gick jag med bestämda steg in till datorn, loggade in en sista gång; fick en sista rysning av kalla kårar och tog sedan bort det som en gång varit en viktig del av mitt liv, men nu hade blivit det värsta hotet mot mitt privatliv.

4.18.2010

om rasismen i svenssonland

3.07.2010

Nu är det dags, nu har jag hållt av det här så länge jag kunnat. Men efter att ha läst Sverigedemokraternas partiprogram kände jag att jag faktiskt måste göra ett inlägg i debatten. Nu måste det faktiskt vara nog, även om vi lever i en demokrati och alla har rätt till sin åsikt finns det faktiskt gränser. Nu är ju inte jag tidernas största förespråkare för demokrati och alla människors lika värde.
Nej, jag anser inte att alla människor är lika mycket värda, men jag anser att alla människor har samma möjlighet att bli lika värda. Mänskligt värde är något man förtjänar, inte något man "har", sen kommer ju problemet med vem som avgör vilket värde man har förtjänat. Jag anser att mänskligt värde fungerar lite som wikipedia, det majoriteten av åhörarna anser vara sanningen, är helt enkelt sanningen, tills det att någon lyckats skapa ny majoritet i oppositionen. Så fungerar det även i politiken (läs: de vuxnas sandlåda), problemet är att den officiella oppositionen inte håller med mig här, det man ansåg vara sant när man begav sin in i politiken, håller man som sant än idag. (därav dessa ständiga gliringar om att Ohly skulle vara kommunist).

Sverigedemokraterna är, enligt media och de andra partierna, samma rasister som de var för 10 år sedan. Jag tror verkligen inte att detta är sant.
De är mycket, mycket värre nu än vad de var för tio år sedan. Dom har lärt sig att spela erat spel. De är som ohyra som assimilerar framgångsrika koncept och replikerar dem med skrämmande skicklighet och sedan vinner de över varenda ointelligent bonnjävel i hela sverige (och eftersom att säkert 70 procent av Sveriges befolkning utgörs av ointelligenta bonnjävlar har de ju ganska mycket spelmark. Och med bonnjävlar menar jag inte stolta lantbrukare som bygger sin livssituation från sitt anletes blod och svett, utan jag menar skitungar som växt upp med hembränt och Ultima Thule och som inte lyft ett finger på pappas gård. Och med ointelligenta menar jag, folk med låg IQ).
Det är dags att folk inser att det inte finns något stort mörkertal för antalet "egentliga" anhängare som SD "statistiskt sett" bör ha. Det vandrar inte runt hundratusentals rasister i Sverige och knyter handen i fickan när de passerar mohammed (som för tio år sedan jobbade i en kebabmoj, men nu driver en hel snabbmatskedja och kommer susande i en bil som du haft som runkobjekt dom senaste 20 åren).

Det är en ny generation vuxna därute nu, vi som vuxit upp med så många kulturkrockar att det enda vi anser vara riktigt svenskt är att vara tillknäppt och inte riktigt våga göra för mycket väsen av sig, allt det som tidigare anknöts till det svenska folkhemmet är borta, och good riddance säger jag! Fyfan så tråkigt det vore att leva i ett isolerat svenskt nationalistiskt samhälle som delar de 50-tals/barnen i bullerbyn inspirerade uppfattning som jimmie åkesson och grabbarna (läs: småpojkarna) tror att alla de här "statistik-rasisterna" skulle ha.
Jag tror inte att någon känner sig det minsta illa till mods för att Bajram har med sig bönematta till jobbet, eller att Fiznick har med sig nötkött i sin lunchlåda. Det skulle väl eventuellt vara de mentalt efterblivna skinskallar som utgör hela SD:s väljarkrets (samma stolpskott som jag nämde ovan.. bonnjävlarna).

Det som skrämmer mig är att de genom att hinta om att det skulle finnas ett mörkertal som inte "vågar komma ut" med sina åsikter, lyckats skapa en bra grogrund för en nästa generation som är tillbaka på ruta ett. Ett gäng vilsna stackare som är rädda för allt som inte har stora likheter med deras mödrar. Det enda jag vill säga med det här är; Ska vi låta det hända? Jag tänker iallafall inte låta mina barn bli sådana jävla fegisar.

nu har dom jävlar i mig skitit i det blå skåpet!

2.24.2010

Nu börjar jag verkligen ta illa vid mig när det kommer till skenheliga anti-rök kampanjer. När jag idag såg den nya franska kampanjen där rökning jämförs med sexuella övergrepp och trafficking tände det en hatkänsla som jag inte känt på väldigt länge. Den franska organisationen ”Droits des Non-Fumeurs” (Ickerökarnas rättigheter), har lanserat kampanjen och kampanjen i sig är välgjord, problemet ligger inte i att bekämpa att ungdomar börjar röka, problemet är den legitima särbehandling och hetsjakt som, tack vare idioter som DNF, bedrivs på rökare. Det finns så mycket runtomkring den här rökningskarusellen som irriterar mig, men eftersom jag är från MTV-generationen finns det få saker som faktiskt berör, men när man allvarligt börjar lansera koncept som innehåller helt enkelt sinnessjukt inkorrekta meddelanden blir jag riktigt förbannad!
Det finns flera saker med den här kampanjen som tänder min stubin, först är det motiveringen, (”Meningen är att ungdomar som ser cigaretter som ett uttryck för frigörelse ska förstå att rökning i stället leder till beroende och undergivenhet” -citat aftonbladet.se). Detta är helt enkelt oacceptabelt, om de stolpskott som arbetat med den här kampanjen haft detta som grund för att sedan nedvärdera människor som utsatts för riktiga sexualövergrepp har ju verkligen DNF sökt spetskompetensen på samhall; såhär enkelt är det: ALLA ungdomar börjar röka för att visa sig häftiga, varenda jävla en! Även jag! Dom som säger att det var av en annan anledning ljuger rätt och slätt. Detta trodde jag var en sanning utan diskussion, men jag står som vanligt häpen inför den otroliga ignorans som visas upp av de äldre generationerna. Att det skulle vara en symbol för frigörelse är ju helt hämtat ur luften, när man är liten vet man inte ens om att man inte är fri, men man vet om vilka personer man tycker är häftiga.

Sedan har vi ju det uppenbara och ännu mer skrämmande. Denna kampanj kommer aktivt att bidra till att människor som utsatts för sexövergrepp och offer för trafficking kommer att dras över en "ungefärlig" kam tillsammans med rökare. Tycker någon på hela jorden att de två sakerna är "lika illa"? Detta leder ju till min slutgiltiga och viktigaste poäng:

Hetsjakten mot rökare börjar gå överstyr, jag har många teorier om varför fullt utvecklade människor(?) i vuxen ålder helt plötsligt kan börja förolämpa och hetsa mot människor, både sådana de känner och fullkomliga främlingar. Min första teori ligger i fas med utveckligsländerna; en anledning till att hetsjakten inte har manifesterat sig i s.k. utvecklingsländer kan mycket väl ha att göra med att fördomar och kulturellt engagerande förtryck är mycket mer förekommande i sådana länder, det finns alltså ingen anledning att vara "rökrasister" i mellanöstern för det finns så mycket "riktig" rasism kvar där, tillskillnad från i Sverige där vi nu har kommit så långt i våran kamp för jämnställdhet och allas lika värde (läs "alla utom rökare och de som inte källsorterar"). Problemet tror jag dock ligger i människans natur jag tror inte vi har kommit någonstans med frågan om allas lika värde, vi kommer helt enkelt alltid att hacka på en eller ett par grupper människor. Just nu är det rökare som står i strålkastar ljuset.
En annan teori, med ganska mycket mindre kött på benen, är att de ickerökare som gnäller fortfarande tycker rökning är häftigt och är sura för att de aldrig fick stå med dom coola i skolan och ta en cigg...

Detta är utspel som dessa som gör att jag aldrig kommer att sluta röka.. jag är fast i en annorlunda rökspiral, jag kommer att röka så länge det finns utrymme för att röka på pin kiv ..

- Stöd DEMA games!

2.08.2010

DEMA games i Danmark håller på och utvecklar ett kortspel baserat på historiska filosofer (som p.g.a deras utövande av logik och resonering, naturligtvis är uttalade förkämpar för ateism) och de har nu mött starkt motstånd från Katolska kyrkan som fram till 1996 patenterat symbolen för Opus Dei (triangel med öga i, dvs. symbolen som pryder amerikanska dollar :S) Spelet heter: Opus-Dei: Existance after Religion och finns registrerat i det danska patentverket (gå in på http://onlineweb.dkpto.dk/pvsonline och sök på opus dei så kommer både den tidigare patenteringen som utgick -96 och den nya patenteringen från 2008 upp), och detta har då motsatts av den katolska kyrkan.
Detta är helt regelvidrigt eftersom att de följer lagen med lanseringen av spelet och det blir då tydligt att kyrkan helt enkelt utövar sin makt och sitt inflytande för att stoppa nya trosideér. Detta inget annat än förföljelse för religion/trosidé, även om deras åsikter är byggda på logik och resonemang faller det under samma kategori. Du kan visa ditt stöd bland annat genom att gå med i deras facebook-cause http://www.facebook.com/group.php?gid=80093691919&v=info eller ta saken i egna händer och åka ner och bränna ned vatikanen. You're choice...

Så var det det där med språk...

1.07.2010

Återigen har de pseudointellektuella krafterna i Sverige slagit ett slag för intolerans. Språkfacister från sveriges alla hörn har nu funnit ett nytt medium genom vilken att utöva sitt självberättigade krig mot "språksmuts".
Många gånger tidigare har idioter funnit olika sätt att tillfredsställa sitt högst tvivelaktiga ego genom att påpeka språkvariationer och "språkfel" som vilken normalt funtad människa som helst inte ens skulle höja ögonbrynet för, men denna gång har de börjat använda facebook, och får därigenom en orsak att nu, en gång för alla, visa att de är intoleranta skithögar som helt enkelt inte klarar av att språk är menat att förändras.
En individ som inte klarar av att konfronteras med slang eller särskrivningar utan att gå upp i linningen och skratta självrättfärdigat har helt enkelt inte ett grepp om vad språk fundamentalt handlar om, så jag tänker nu göra det klart för er stackare...

Språk är kommunikation.

Det finns absolut inga regler för hur språk SKA vara uppbyggt, det finns bara regler för hur det är uppbyggt NU. Svenska språket är otroligt föränderligt och har alltid varit det. De flesta ord du använder när du spyr din "rikssvenska" över helt vanliga människor är egentligen en slang som har börjat användas någongång innan du lärde dig prata. Det som har hänt med vårat språk är att folk har slarvat så mycket med språket genom tiderna att det praktiskt taget är helt förändrat, då det finns ganska få begrepp och ord som kan spåras längre än 500 år tillbaka i tiden. Men jag kan lova dig att bara för att vissa ord vi känner igen nu uppstod för ca 500 år sedan betyder inte det att svenskarna saknade ett språk innan det, tvärtom, med tanke på hur man levde hade man nog ett mer utvecklat språk än nu.
Det fungerar ju trots allt såhär; när två människor behöver kommunicera behöver de bara en uppsättning ord och begrepp som båda parter förstår. Om en person använder sig av slang när denne kommunicerar brukar ju inte slanguttrycken ligga långt ifrån ordet som föregått det och kan därav, när det sätts i kontext bli fullt begripligt för den som lyssnar. I detta fall är språket fullkomligt då både parter förstår allt som sägs.
Mycket av detta gäller även för det skrivna ordet. I dagens internetsamhälle förändras det svenska, skrivna språket lika fort som det talade, detta är något bra. Du får trots allt tänka dig att de flesta sammanskrivna ord har en gång i tiden varit olika ord som sedan börjat skrivas ihop och många av de olika hälsningsfraserna är varianter på äldre uttryck. Eftersom jag inte är språkforskare har jag absolut ingen koll på hur svenska lät och skrevs förr, det enda jag vet är att om du inte har IQ nog att lista ut vad särskrivningar och slang betyder, har du inte IQ nog för att kritisera det. Catch 22 för alla språkfacister med andra ord.

En helnatt med diablo

10.05.2009


Har precis avslutat en helnatt med diablo med älsklingen. Det är alldeles för sällan (eller kanske inte...) glitchat en mf-sorc åt tjejen så snart kommer hon följa med mig och leta gear till sent in på natten :D nu ska det sovas så jag kommer upp till månadens meningslösa möte på AMS. Satan vad trist :S

iPhone uppladdning

Free Counter